topbanner

Æresport til bryllup

Det er tradition at august er sæson for bryllupper. Æresporten giver et ekstra kick til bryllupsfejringen, men mangler man en æresportekspert, kan det nemt blive en uoverskuelig opgave.

1. Hvem sætte æresporten op?

Der er forskellige traditioner i forskellige familier. Nogle sætter æresporte op både ved feststedet og hvor brudeparret overnatter. Andre gør det kun ved feststedet. Sommetider er det venner, der er ansvarlige, andre gange er det familien.

2. Hvornår skal æresporten sættes op?

Æresporten skal etableres på feststedet enten aftenen før eller om morgenen. Det skal bemærkes, på grenene og blomster vil tørre ud på en sommerdag - i dette tilfælde bør den sættes op om morgenen eller man kan sætte æresporten op om aften, men gemme blomster og de enkelte afdelinger i en spand med vand og sætte disse på æresporten om morgenen. Det er vigtigt at blive enige om opsætningen af æresporten med feststedet, da der kan være regler for opsætningssted og tid.

3. Træskelet eller tov.

Du kan vælge at lave en æresport af et tov, eller bygge den på et skelet lavet af træ eller jern. Udformningen af en æresport kan antage mange forskellige former. Det er smukt med et reb, men meget lettere med et træskelet, hvilket også er værd at tage med i en måske allerede skubbet bryllupsplanlægning. Bruger man et reb, skal det være så tyk som muligt. Man holder grankvistene eller bøgegrenen omkring rebet, mens en anden vikler blomstermetaltråd rundt.

4. Bryllupsskjold

Siddende midt i æresporten skal der være et hjerte med brudeparrets navne og datoen for bryllupsdagen. Nogle vælger også at skrive "tillykke". Et hjerte kan købes i diverse gør-det-selv butikker eller på internettet, herunder på bryllupsskjolde.dk eller butik74.dk

5. Gran eller bøgegrene

Æresporten normalt dekoreret med gran eller bøgegrene. Bemærk, at bøgegrene kan risikere, at falme, så vælger man denne løsning bør æresporten op om morgenen. Brug et træ skelet, det gør processen nemmere ved at bruge et klips-pistol til sætte grenene fast til træ-skelet.

6. Blomster

Ud over de grønne grene pyntes æresporten ofte med sæsonbestemte blomster. Lav nogle små plastikposer med et stykke fugtig køkkenrulle og stik buketterne i, så de holder. Det kan være dyrt at købe friske blomster.

7. Længde

For at være sikker på æresporten passer i størrelse, kan det være en idé at måle døren ved hjælp af et tov. Det kan være en god ide at gøre lidt den lidt større end man tror den skal være i første omgang.
Køb nu

FORLAGET 180 • CARL JACOBSENS VEJ 16, 11 • 2500 VALBY • CVR 31266920 • TEL 8838 9002 • SHOP@F180.DK
sitemap

s

Den ultimative bryllupsguide på DVD

”BRYLLUP - FRA FRIERI TIL FEST” er den bedste guide til dit bryllup. Bill Holmberg fører dig gennem alle bryllupsforberedelserne. Lær at danse brudevals! Bill og hans dansepartner lærer dig brudevalsen - trin for trin.

DVD + CD med brudevalsen og booklet

Nu også som DOWNLOAD! - lær at danse brudevals.

Klik på knappen til højre